Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Naisten syövät

Re: Diagnoosi varmistui

Hei!

Diagnoosin varmistumisen odottaminen jo ensimmäinen todella raskas vaihe. Nyt olet sen ohittanut. Harmillista tietysti, että jouduit liittymään meihin siskoihin, mutta tässä joukossa on todella rohkeita, kannustavia ja ihania ihmisiä - kukin omalla tavallaan. Esimerkiksi oma kirjoituksesi täällä voi joskus paljon myöhemmin rohkaista uutta siskoa jne.

Varsinaisen hoitoputken aikana saat tältäkin palstalta vanhoista viestiketjuista hyviä vinkkejä ja tsemppausta sitä mukaa, kun oma hoitopolkusi etenee. Itse tein juuri niin viime talvena. Luin viestejä hoitojeni eri vaiheissa. Ja vaikka en osallistunut silloin aktiivisesti keskusteluihin, tuntui silti, etten ole yksin hoitojeni kanssa. Kannattaa ehkä myös miettiä, millaisia keskustelupalstoja tai blogeja haluat lukea tai olla lukematta.

Liiku (=kävele / ulkoile) mahdollisimman paljon, ellet saa muunlaista ohjeistusta hoitojesi aikana. Mieli ja kroppa pysyvät paremmassa kunnossa ja toipuminen hoitojen jälkeen on todennäköisesti nopeampaa.

Kannattaa myös kysyä keskustelumahdollisuutta / verstaistukihenkilöä paikalliselta syöpäyhdistykseltä, jos yhtään siltä tuntuu. Toinen saman läpi käynyt ihminen saattaa usein olla paras juttukaveri.

Toisaalta on hyvä muistaa kohdistaa ajatukset ja tekemiset jaksamisen mukaan johonkin ihan muuhun, eikä pyöriä vain sairauden ympärilä. Tee jotain mistä saat hyvää mieltä tai nauti siitä, että saat nyt vain olla ja keskittyä hoitamaan itseäsi. Jossakin hoidon vaiheessa, et ehkä jaksa tehdä mitään tai mikään ei kiinnosta. Varaa sellaisiksi hetkiksi esimerkiksi mieleistäsi musiikkia / äänikirjoja, joista pidät. Positiivisella mielellä on tärkeä merkitys hoitojen ohella!

Tsemppiä sinulle & muille hoitopolun alkuvaiheessa oleville!!

P.S. Ystäväni on käynyt läpi lähes samanlaisen reilun hoidon, joka sinulla on alkamassa ja palannut jo sen jälkeen takaisin työelämään.

Sisko syksystä 2013 | 8.12.2014 klo 11:43:42