Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: Levinnyt eturauhassyöpä

> Tähän yksityiseen sairaalaan otin myös yhteyttä viime elokuussa. Mitään todella ihmeellistä eivät tarjonneet. Kuvantamista enemmän mitä yliopistosairaalassa he esittivät. Huippu asiantuntemus heillä kyllä on.

Luin muutama vuosi sitten Docratesin Timo Joensuun ja Hannu Tavion kirjan eturauhassyövästä. Kirja on nimeltään 'Elämä kantaa'.

Mieleen jäi että radikaalihoitovaihtoehdoista Joensuu suosi säteilyhoitoja, ei niinkään leikkausvaihtoehtoa. Hormonihoitoa Joensuu kertoi jaksottavansa eli hoito keskeytetään välillä ja sitä jatketaan uudestaan sitten kun PSA alkaa nousta. Näin jaksottaen hän katsoi hormoniresistenssin kehittyvän hitaammin.

Nuo kaksi seikkaa eivät ainakaan oikein vakuuttaneet. Leikkausvaihtoehto on monissa tutkimuksissa todettu säteilytysta tuloksekkaammaksi paikallista eturauhassyöpää hoidettaessa ja jaksotettu hormonihoito johtaa resistenssiin nopeammin kuin tasaisena jatkuva hormonihoito.
muhu | 15.3.2014 klo 23:17:50