Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: Sytöjä, sano tohtori

Hei,
oma historiani on se, että 2010 todettu sattuma ers. Korkean riskin potilas. Silloin PSA oli 60 paikkeilla. Hoitona ensin Casodex ja joulukuussa -10 alkoi Enanton Depot Dual 3 kk välein (tämä jatkuu edelleen). Helmi-huhtikuussa -11 sädehoito 78 Gy. Sillä PSA 0,36. Huhtikuussa -12 alkoi PSA nousu. Kesällä taas mukaan Casodex, joka jätettiin elokuussa koska mitään vasetta ei tullut. Lokakussa kuvissa metareita imusolmukkeissa ja epäily luustosta.
Tammikuussa varmistu luustometarit (PSA noin 40, luustoon levinnyt hormooneille reakoimaton ers), Tammikuun lopulla alkoi Jevtena 20 kolmen viikon välein. Viime tiistaina kolmas tiputus. Nyt kulunut tasan 50 päivää tuosta alusta. Ennen toista tiputusta PSA oli lähes puolittunut ja AFOS (luusto metari arvot) lähtenyt laskuun. Kivut hävinneet. Jotain hyvin pieniä sivuvaikutuksia. Jatkoa kaiken tämän jälkee en ole edes kysynyt. Puheessa on ollut uudet hormoonilääkkeet ja voidaan myös aloittaa tuo dokatakseli. Mitä se sitten olisi kakkos vaiheessa, en viitsi edes ajatella. Tuskin mitään kovin hyvää.
Olen Firstana projektissa potilaana. Meitä on noin 1700 joita hoidetaan 20 keskuksessa ympäri maailmaa. Meitä tässä keskuksessa on alle kymmennen ja potilaiden otto tähän taisi päättyä vuoden alussa. Kabatsitakseli on sytöstaatti joka sai myyntiluvan 2011 ja luvan mukaan sitä saa antaa vasta toisessa vaiheessa doketaseli hoidon jälkeen remissiovaiheen mentyä. Lääke on dokatekselin johdannainen. Projektin tarkoituksena on selvittää voitaisiinko tätä antaa ykkösvaiheen sytönä hyvän siedettävyytensä vuoksi. Kaikki kulut maksaa lääketehdas. Mitään takeita ei anneta siitä, että mitenkään hyötyisin koekaniinia olemisesta. Kaniin osa on juosta, viikottain kontrollissa ja pitää päiväkirjoja ja tarkkaan selvittää miten menee. Rahaa ei tähän kulu lainkaan. Tosin sillä ei tässä merkitysta. Kuvatamisia tulee lisäksi aika tiuhaan. Seulonnan kautta tulin tähän potilaaksi. Mitään taka rajaa tiputusten määrä ei ole määritelty. Tarkoituksena on selvittää kuinka pitkään tätä voi jatkaa, arvaus oli 6kk -1 vuoteen. Tietysti koko ajan olen normaali potilas ja mikäli ei tule vastetta tai syöpä taittuu niin hoitoa ei siitää jatketa. Pääsääntö on niin kauan, kun hyödyt on haittoja suuremmat. Henkisesti vaikeampana on tuo tietämättömyys kuinka pitkään tätä jatkuu. Elän siis kolmen viikon tavotteissa. Yhtään miettimättä tulevaa. "Normaalit" haitat pitkässä hoidossa on ollut veriarvojen lasku, anemia ja neurologiset häiriöt raajoissa. Tulee mitä tulee. Mitä noista etukäteen.
Ajatuksena se, että tilanteeni ei paljon lupaa mutta, jos joku toinen potilas joskus voisi vaikka hyötyä tästä kaikesta niin hyvä. Olen itse työskennellyt nuorena hoitoalla tässä samassa sairaalassa. Nyt kuitenkin vuosikymmeniä ollut tutkimuspuolella.
Nykyisin on olemassa vielä useita hormooni lääkkeeitä joita voidaan antaa tuon doketaselin jälkeen ja sen jälkeen on tämä Jevtana ja vaikka mitä. Sytöissä on vaan se ikävä puoli että harvemmin niiden antama hoito toimii pitkään ja pitää syövän kurissa. Luustoon levineen ERS tilanne on todella muuttunut. Ennen oli vain yksi sytö ja sitten multiin, nyt on useita lääkkeitä. Oikeasti tuskin tästä enää parannutaan. Voidaan kuitenkin viellä elää vuosia ihan hyvää elämää. Tosin kaikki me olemme erillaisia kukkia luojan puutarhassa. Toivon teille molemmille valoisaa ja onnelista jatkoa. Toivoa on!
toimasan | 18.3.2013 klo 18:05:24