Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: Levinnyt ERS ja nyt meinaa paniikki iskeä

Moikka!

Historiikista löytyy nimimerkilläni tekstiä joissa isäni tarinaa olen puinut.
Psa ennen hoitoja 26. Aloitettiin hormooni Enanton 3kk välein. Hormooni alkoi muistaakseni lokakuussa ja sai sädehoidot Docrateksellä tammikuussa koko lantion alueelle. Oli myös levinnyt imusolmukkeisiin, ei luustoon. Gleason 9 oli diagnoosi.

Hormoonin ja sädehoitojen ansiosta psa laski muistaakseni alle 0,4. Syksyllä alkoi kivuta ylöspäin. Oli muistaakseni 5 kun puhelimitse sovittiin, että tullaan asiaa paikanpäälle selvittämään kuvauksin yms. Nousu oli aika nopeaa ja taisipa 0lla jo 9 kun Helsinkiin päästiin.

Kuvaukset tehtiin. Rintarangassa ja soliskuopassa pesäke joita sädehoidettiin. Päälle sytostaatit (Docetakseli) 7 kertaa keskussairaalassa.
Psa laski jo sädehoitojen ansiosta huimasti. Sytot teki loppusilauksen. Psa 0,38.

Meni taas muutama kuukausi ja psa hiljalleen hivuttautui sinne 5 paikkeille. Aloitettiin Zytiga. Siinä tehot kesti olisiko ollut 7 kuukautta kun alkoi taas uusi nousu. Xtandi tuli kuvioihin. Siinä aluksi huima lasku psa:ssa, mutta koska oli flunssaa ja antibioottikuuria menossa ei pystynyt syömään sitä kuin tabletin kerrallaan koska tuli niin huono olo. Aluksi söi kyllä aina sen 4 kuten määrätty oli. Liekö siitä johtuen lääke menetti tehonsa aika äkkiä. Se lopetettiin. Nyt alkoi sitten Jevtana joitakin aikoja sitten. Siitä ei oikein miään oireita. Tukkakin on pysynyt päässä ja psa laskenut.

Tällaista ees taas menoa se on jatkuvasti parantumattoman taudin kanssa. Mutta eipä olisi elossa jos ei näin ärhäkästi olisi puututtu jokakäänteessä asiaan. Kiitokset siitä Docratekselle. Haluavat joka kuukausi psan:n otettavaksi, että tietää missä mennään. Ja toimiiko lääkkeet vai ei. Turha syödä jos ei toimi.
Hippula82 | 4.12.2014 klo 14:34:05