Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: Eturauhassyöpä ja sen hoitokokemukset – Tapaus Lehtorinne

Hieman jatkoa tarinaani 18.08.2015 kirjoiteltuna.

Nyt kuukausi katetrin poistosta virtsanpidätyskyky pystyssä ja liikkeellä ollessa on edelleen nolla. Näin varsinkin, kun rakko on täysin tyhjä, niin pystyssä kaikki tulee läpi. Aamupäivisin, kun rakkoon on yön jäljiltä tai aamupostia lueskellessa kertynyt tavaraa, niin pidättely toimii jollain lailla, eli edistystä on hiukan tapahtunut.

Kävin TT-lääkärillä 11.08. hakemassa lisää sairauslomaa elokuun loppuun saakka, sillä ei liikkuva työ oikein luonnistu, kun liikkeet tulee suunnitella niin, että siisti huussi on sopivasti hollilla vähintään tunnin välein. Pyysin ja sain lähetteen miesten virtsanpidätysongelmiin erikoistuneelle fysioterapeutille, sillä mielestäni odottelu syyskuun lopussa olevaan lopputarkastukseen KHKS:ssa Hämeenlinnassa vain pitkittäisi toipumista, jos jotain on tässä vaiheessa pielessä. Kävin sitten "omaan piikkiin" heti seuraavana päivänä asiantuntijalla ja hän tarkisti ja mittaili, että oikeat lihakset on käytössä ja voimaakin löytyi. Reikä vain ei vielä pysy kiinni ja lisää treeniä tarvitaan.

Eilen illalla, 17.08., soitteli TYKS:ssä minut leikannut kirurgi sähköpostilla lähettämäni yhteydenottopyynnön johdosta. Kävimme homman perusteellisesti keskustellen läpi ja kaiken kaikkiaan keskustelu oli hyvin asioita selventävä. Hänellä oli myös käsissään uunituore patologin lausunto eturauhasestani ja sen mukaan biopsiassa todettu Gleason 7:n syöpä olikin itse asiassa Gleason 9, reippaasti agressiivisempi siis ja osittain myös kurkkimassa kapselin ulkopuolellakin rauhasen kärkiosassa. Onneksi, marginaalit olivat puhtaat, vaikkakin juuri tuolla alueella oli leikattu suhteellisen varovasti kudoksia säästellen. Jos tuo ulostulo olisi ollut ennen leikkausta tiedossa, olisi ilmeisesti myös imusolmukkeetkin poistettu, mutta kuvaustahan ei kohdallani tehty, kun arveltiin syövän olevan sen verran alkuvaiheessa PSA-arvojen ja koepalojen mukaan arvioituna.

Nyt sitten odotellaan syyskuun lopun PSA-mittausta, mitä se kertoo, eli ollaanko puhdas vai tarvitaanko sädehoitoa. Virtsanpidtyskyky kumminkin pitäisi saada parempaan kuosiin ennen sädetystä, jos siihen tarvitsee mennä; toivottavasti ei.

Näin se tämä kesä sitten hurahti, mutta onpahan nyt elokuussa kelit olleet mahtavat mökkeillä ja aurinkoa otella.
ELehtis | 18.8.2015 klo 18:25:35