Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Tarua ja totta ER-syövästä

Tämän viikon Seura-lehti uutisoi:
Kypsä liha altistaa ER-syövälle! Nyt on amerikoissa selvitetty tutkimuksin, että punainen liha "erittäin kypsäksi" paistettuna tai grillattuna aiheuttaa "todennäköisesti" ER-syöpää. Sen sijaan medium tai puoliraaka liha ei altista pahemmin syövälle. Varotaan siis "well done" paistettuja häränpihvejä.
No kritiikki on seuraava: Tutkimuksessa ei ole huomioita sitä, mitä muuta "pahaa" nämä tosipaistetun lihan syöjät tekevät. Useinhan he erottuvat suomalaisessa porukassa ehkä normaalia tukevimpina. Itse luulen, että ne amerikkalaisen turbohärkälihan hormoonit pelaavat altistuksessa omaa rooliaan.
No uskokoon ken tykkää tätä tutkimusta.
karix | 10.12.2011 klo 12:53:37