Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: Levinnyt eturauhassyöpä

Hei!

Paljon tietysti riippuu mikä potilaan yleiskunto noin yleensä on ja kuinka hyvin kestää hoitoja.
Isälläni on levinnyt eturauhassyöpä joka diagnosoitiin myöhässä lääkärin virheen takia. Julkisella ei aloitettu muuta kuin hormoonihoito. On tiedossa, että hormoonihoidon teho on keskimäärin tapauksesta riippuen noin 4-vuotta mutta aggressiivisissa lajeissa kuten teidän kohdalla voi teho olla vain puolisen vuotta. Näin oli myös isällä.

Isäni meni meidän lasten patistuksen ansiosta käymään Helsingissä Docrates-syöpäsairaalassa koska kunnallinen ei muuta ollut halukas tekemään.
En nyt jaksa kaikkea tähän sepustaa, mutta on paljonkin mitä pystyy ja olisi jo pitänyt tehdä kohdallanne. Esim aloittaa luustoa vahvistava lääkitys sekä antaa sädehoito vaikka tauti on jo levinnyt. Valitettavasti kunnalliseslla eivät tähän suostu. Siitä seuraa taas se, että tauti on myöhemmin hankalampi hoitaa ja aiheuttaa kärsimystä koska syöpämassaa on paljon. Esim tulee virtsaumpi ja miehet joutuvat kulkemaan katetrin kanssa.

Jos suinkin on mahdollista niin ehdottomasti suositan konsultaatiokäyntiä Docrates klinikilla. Timo Joensuu on huippulääkäri joka hoiti myös Mikael Jungneria. On tosiasia, että isäni olisi jo haudassa jos olisi jäänyt ihmettelemään eikä olisi osattu toimia. Nyt hän on hoidossa tavallaan molemmissa, sekä kunnallisella sekä yksityisellä. Vointi on kohtalaisen ok vaikka tauti on kuolemaan johtava.

Katso myös ylen sivuilta, elävä arkisto ja hakusanaksi sukellussyöpään. Kertoo juuri tästä Jungnerin tapauksesta. Ohjelmassa myös Timo Joensuu.

Jos tulee mieleen jotain kysyttävää niin ota yhteyttä, vastaan mielelläni.
Oikein hoidettuna elämänlaatua ja elinaikaa saadaan lisää. Lisäksi on tullut paljon uusia lääkkeitä. Isäni on saanut ne käyttöönsä Timo Joensuun antamana, ei kunnalliselta. Näin se vaan menee. Ikävä kyllä.
Hippula82 | 7.3.2014 klo 21:54:30