Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Miesten syövät

Re: Sytöjä, sano tohtori

Hormooniresistentti tilassa sytöstaatit aloitetaan vasta luusto metastaasien ilmettyä. Vuoden alussa KELA teki päätöksen, että Zytiga voidaan määrätä tietyissä tapauksissa (lue: potilaan yleiskunto ei kestäisi sytöstaattihoitoa) ennen sytö hoitoa. Muuten se tulee kuvioihin dokatakselin jälkeen vasteen loputtua.
Zytiga on seuraava askel. Tästä sovimme jo dokatekselin alettua. Samarium tilanteessani tulee kysymykseen palliatiivisen sädehoidon sijaan silloin, jos luustokivut ovat laajat. Vielä en ole saanut sädehoitoa edes paikallisiin kipuihin. Ne on pysyneet aisoissa kipulääkkeillä. Kipulääkkeitä olen joutunut käyttämään vain öisin.
Ensi viikolla taas polilla nähdään missä mennään hoidon kanssa. Mikäli se jatkuu edeleen dokkarilla niin seuraava tarkastelu on noin kuukauden päästä.
Aikaa tääsä vaan pelataan lisää sekä kivunlievitystä. Mistään paranntamisesta ei ole ollut kyse yli vuoteen. Hyvä, että aikaa saa sillä kaikilla se kuitenkin loppuu aikanaan. Viellä en ole ryhtynyt mihinkään "järjestelyihin". Muuta kuin eilen sahasin pari koivua klapimittaan. Tukkeja nostelessa ajattelin miten nämä luut kestää. Kesti ne. On myös ensi kesänä saunapuita saressa, kun siellä saunon.
toimasan | 17.7.2013 klo 17:27:46