Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Re: Kun mikään ei auta

Kiitos, Myrkkysieni, vastauksestasi! Surullinen on sinunkin tilanteesi, mutta kuitenkin tuntuu jotenkin lohdulliselta tietää ettemme ole taakkojemme kanssa yksin. Olemme kyllä perehtyneet palliatiiviseen sedaatioon ja se on kirjattu hoitotahtoon. Mieheni laati sen jo saadessaan tietää että edessä on vaikea leikkaus. Eri asia on sitten miten tahto toteutuu, eli miten lääkärit suhtautuvat. Siksi mieheni on monta kertaa vaatinut minua pitämään huolen siitä, että hänet nukutetaan sitten kun kärsimys käy sietämättömäksi. Toivon totisesti, ettei asiasta tarvitse ruveta tappelemaan sitten jos sedaatio tulee ajankohtaiseksi.

Selkeä ja tarpeeksi yksityiskohtainen hoitotahto on rakkaudenosoitus läheisiä kohtaan. Olen ollut niin kiinni mieheni sairaudessa etten ole vielä tehnyt omaa "testamenttiani". Hyvä että muistutit, kiitos.

Me tiedämme miten ontoilta kaikki "kyllä se siitä" ym. toivotukset kuulostavat kun ruumiissa asuu tappava tauti. Siksi toivotan sinulle vain voimia kohdata tyynesti mitä elämä eteen tuo.
Sarisaara | 13.10.2014 klo 21:55:35