Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Re: Äidillä vatsassa syöpämuutos ja vatsaontelon karsinoosia - apua, kokemuksia ja vertaistukea?

Hei!

Pakko oli uusia salasana päästäkseni kirjautumaan ja vastaamaan viestiisi. Eli, valitettavasti perheessäni on kokemusta vastaavasta karsinoosista.

Teillä on varmaan diagnoosi jo varmistunut, viestistäsi kun on jo aikaa? Kerron kuitenkin tarinamme, vaikka en usko tämän lohduttavan..

Isälläni alkoi oireilu juurikin vatsan turpoamisella ja voimakkaalla laihtumisella. Sitä selvitellessä vatsaontelosta löytyi nestettä ja kuvauksissa karsinoosia vatsaontelossa (pieniksi nappuloiksi taisi lääkäri sitä myös nimittää). Aika nopeasti tämän jälkeen saimmekin kuulla, että mikään hyvälaatuinen ei yleensä lähetä etäpesäkkeitä, joten varsinaisen kasvaimen etsintä alkoi. Siinä sitten kestikin tovi kun ei meinannut löytyä. Vatsan tähystyksessä ei mitään, mutta suolistosta se löytyikin (paksusuolen syöpä siis todettiin). Ei iso, mutta kasvain kuitenkin. Ja tämä pieni kasvain oli kerennyt lähettää etäreitä sekä lähialueen imusolmukkeisiin että vatsanpeitteisiin. Tässä vaiheessa meille kerrottiin, että paraneminen ei ole todennäköistä ja että tarkkoja ennusteita ei voida antaa. Keskimäärin kuitenkin arveltiin, että parikin vuotta voisi hoitojen avulla saada.

Leikkaus ei laajan levinneisyyden vuoksi ollut mahdollista, mutta alkuun sytostaatit paransivat isän kuntoa. Nopeasti tuli myös käänne huonompaan ja hoidot jäivät isän omasta toiveesta tauolle. Tämä tauko sitten vaan jatkuikin isän päättäessä lopettaa hoidot kannattamattomana (karsinoosi vain kasvoi hoidoista huolimatta). 9 kk diagnoosista hyvästelimme isämme lopullisesti.

Kauhean tönkköä kirjoittaa lyhyesti koko kokemamme. Jos tahdot, niin laita minulle yksityisviestiä.

Toivon teille parempaa onnea!

eme | 12.3.2015 klo 15:59:11