Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Äidin ahdistuneisuus ja muistiongelmat syöpähoitojen jälkeen

Hei,
olisiko täällä muita, joilla olisi iäkkäämpi läheinen sairastunut ja saanut hoitoja. Äidilläni hoidettiin suussa olevaa syöpää sädehoidoilla ja sytostaateilla keväällä, hoidot loppuivat maaliskuussa. Hän sai diagnoosin ennen joulua ja oli tietystí tuolloin jonkin verran ahdistunut ja masentunut. Uskoisin, että hän selviää syövästä, koska se todettiin suht alkuvaiheessa eikä ollut levinnyt. Syovän sijainnin takia äidilläni on mahaletku, jota pitkin laittaa ruokaliuosta.

Nyt en tiedä kuinka tavallista on, että pari kuukautta hoitojen loppumisen jälkeen hän on edelleen aivan jaksamaton, ei käy missään, lähinnä vain makaa kotona ja tekee pakolliset toimet. Normaali ruoka ei maistu vaikka pystyisi jo nielemään, saa ahdistuneisuuskohtauksia, ja ennen kaikkea muisti on on huono. Ei muista puhuttuja asioita, esim. lääkärissä, tai mitä tehnyt minäkin päivänä. Jos muistista tai masennuksesta yritän puhua, ahdistuu vai entisestään. Asiasta puhuttu hoitavalle lääkärille, mutta kun itse kieltää kaiken, on vaikea auttaa sielläkään. Nyt varattu aika psykologille, josta hän itse on hyvin ahdistunut. En tiedä miten auttaisin häntä...
Karo | 16.5.2013 klo 21:35:19