Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Paksusuolen syöpä

Hei!

Puolisollani (58-v. mies) operoitiin paksusuolesta 3 cm kasvain kesäkuun lopulla. Etäpesäkkeitä oli kolmessa imusolmukkeessa. Tänään alkoivat sytostaattihoidot, tiputtavat Oxaliplatinia 3 viikon välein ja lisäksi joutuu napsimaan 2 * 4 kpl Xelodaa päivässä. Sivuvaikutuksista siis ei vielä ole mitään tietoa. Paitsi kylmänarkuus ja pistely alkoi jo käsissä. Ensimmäinen pahoinvoinnin estolääke on Primperan.

Jos joillakin on antaa vinkkejä tai mitä tahansa haluatte kertoa omista tai läheistenne kokemuksista, kuuntelen mielelläni ja kai tässä jotain vertaistukeakin kaipaa, kun on uusi ja pelottavakin kokemus. Puoliso on kyllä tosi positiivinen ja optimistinen, kuten minäkin. Silti lisätieto ja kokemusten vaihto on avuksi.

Ja oireita syöpä ei antanut kuin hemoglobiinin lasku (todettiin helmikuussa), lievä väsymys ja ruokahalun aleneminen. Ulosteessa löytyi sitten myöhemmin verta, mutta sitäkään ei aluksi itse huomannut, ennenkuin keväällä oli jo mustaa.

Jaksamista kaikille ja lämpöisiä ajatuksia!
openmind | 20.8.2013 klo 20:19:02
  • Paksusuolen syöpäopenmind
    20.8.2013 klo 20:19