Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Re: Äidillä todettu juuri vatsasyöpä - kohtalotovereita?

Hei

Minunkin äitini sai eilen syöpädiagnoosin: vatsalaukun yläosassa syöpämuutos ja vatsaontelossa (pientä) karsinoosia. Hän on aiemmin sairastanut paikallisen rintasyövän (imusolmukkeet puhtaat) ja toipunut siitä hyvin. Keväällä olisi saanut terveen paperit, mutta nyt tämä...

Tuumori huomattiin kohtulaskeuman korjausleikkauksessa, kun vatsaontelossa oli nestettä. Äidillä ei ole muita oireita ollut kuin silloin tällöin vatsan kipristelyä. Ensi viikolla tähystetään vatsa, kun ei vielä tiedetä, onko syöpä vatsa- vai munasarjaperäistä. Voisiko olla munasarjasyöpä, vaikka munasarjoissa ei näy mitään?

Äitini on toiveikas, vahva ja reipas, mutta tuon karsinoosin vuoksi epäilen, että on liian myöhäistä parantaa. Meillä on toiveena mieheni kanssa lapsi, voi kun äiti ehtisi hänet näkemään. Olen jäänyt ainoaksi lapseksi, kun veljeni kuoli 16-vuotiaana. Vanhempani ovat eronneet joskin ovat hyvissä väleissä. Isälläni oli kuukausi sitten aivoverenvuoto, josta onneksi selvisi. Olen kyllä osannut valmistautua äidin kuolemaan tuon rintasyövän yhteydessä, mutta toiveet olivat jo korkealla, kun toipuminen oli mennyt niin hyvin. Mieheni isällä on myös parantumaton syöpä, mutta hän on pari vuotta elänyt lääkkeiden avulla melko hyvin. Tuntuu vain, että minulle ja miehelleni annetaan nyt liikaa kestettäväksi... Mieheni ja äitini ovat todella läheisiä.

Kun sanoit taudin levinneen maksan läheisyyteen, tarkoititko juuri karsinoosia? Miten äitisi tauti huomattiin, oliko oireita?

Paljon tsemppejä ja jaksamista!

Aloitan tällä samalla viestillä uuden keskustelun. Pahoittelut, jos se jotakuta häiritsee...
Surijatar | 3.1.2015 klo 09:38:12