Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Re: Haimasyöpä

Hei Lumivalkoinen! Teidän molempien elämä on pysyvästi muuttunut, nyt on aika ennen syöpää ja syövän toteamisen jälkeen.

Järkyttävässä tilanteessa tärkeintä on, että olette toistenne lähellä ja miehesi tietää, että pysyt hänen rinnallaan. Haimasyövän oireisiin kuuluu myös masennus, siihenkin kannattaa varautua ja valmistautua. Miehesi saattaa hoitojen edetessä muuttua hyvinkin hiljaiseksi, vetäytyä ja olla omissa oloissaan. Nekin tunteet täytyy hyväksyä ja niitä kunnioittaa, näistä voi vaikka jo etukäteen puhua yhdessä. Oman kotipaikan syöpäyhdistykseen kannattaa olla yhteydessä! Sieltä on mahdollista saada tukihenkilö, joko potilaalle tai läheiselle tai sekä että. Puhuminen helpottaa tuskaa ja epävarmuutta, etenkin naisille se on usein luonteva tapa purkaa itseä. Myös faktatieto on tärkeää, olkaa rohkeasti yhteydessä esim. miehen syöpäpolille jossa hän tulee hoidot saamaan. Meidän sairaalan syöpäpkl:lla on puhelintunti joka aamu jolloin voi soittaa ja puhua/kysellä hoitajalta, hän järjestää myös tarvittaessa lääkärin tapaamisen.

Miehesi tulee olemaan kovin väsynyt sytostaattien aikana, veriarvot obat matalalla ja voimakkaat lääkkeet väsyttävät jo itsessäänkin. Uni maistuu, muutama päivä hoitojen jälkeen saattaa mennä hyvin pitkälti sängyn pohjalla. Muutaman päivän jälkeen kuitenkin olo kohenee ja voimat palautuvat niin että voi elää suht normaalia elämää, ja suorastaan pitääkin elää normaalia elämää.

Elämä on pysyvästi muuttunut, älkää jääkö yksin!!!

Lämpimin ajatuksin ghjk

ghjk | 21.2.2014 klo 14:52:56