Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Re: sappitiehyen syöpä

Hei,
meillä oli samanlaisia fiiliksiä siitä, että Syöpäklinikalta ei paljon lohtua/tsemppausta saanut, ja kun hoidot lopetettiin, siirrettiin palliatiiviseen yksikköön "saattohoitoon". Se tunne, kun meni lääkärin vastaanotolle Syöpäklinikalle, oli raskas: pelko, mitä lääkärit sanoivat, sillä yksi heidän virkkeensä saattoi viedä kaiken toivon.
Mieheni menehtyi kolangiokarsinoomaan kesäkuussa 2014. En ole paljoa ehtinyt/jaksanut sairaala-aikoja miettiä, mutta kyllä ne ahdistavat, kun niihin ajatuksiin menee. Omaisena olisi paljon hyviä vinkkejä, joita voisi kertoa lääkäreille ja hoitajille. Edelleen puistattaa, kun Syöpäklinikan lääkäri kertoi hoitojen loppumisesta ja totesi sivulauseessa, että "kai nyt miehesi haluaa mieluummin elää puoli vuotta/yksi vuosi ilman infektioita, kun sairastaa koko ajan sairaalassa. Emme koskaan pyytäneet mitään aikaennustetta, mutta sieltähän se lääkärin suusta tuli yhtäkkiä ja pyytämättä.
Tulin ihan vahingossa tälle sivulle katsomaan enkä edes muistanut, että olin tänne aikoinaan kirjoittanut. Tuntuu, että näistä tapahtumista on todella kauan.
Älkää kuitenkaan luopuko taistelusta. Me emme luovuttaneet, kun vasta kuolinhetkellä. Kokeilimme hyvin radikaaleja omia hoitoja, joista lääkärit eivät tienneet mitään. En kuitenkaan onnistunut pelastamaan miestäni, mutta oman taistelumme takia viimeiset viikot olivat täynnä toivoa. Te voitte olla niitä, joille ihme tapahtuu ja selviätte. Kaikkea hyvää teille!
Zina | 4.8.2015 klo 03:35:00