Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Re: Lähisuvussa esille tullut syöpä


Hei. Minulla on sen verran kokemusta kyseisestä syövästä, että isäni sairasti ruokatorvensyöpää 10 kk ennen kuin menehtyi siihen. Isällä todettiin syöpä huhtikuussa 2010 ja leikattiin ruokatorvi pois toukokuussa. Sen jälkeen sai sädehoitoa 5x/viikko viitenä viikkona ja sitten sytostaatit päälle. Imusolmukkeisiin oli tauti levinnyt mutta muuten ei ollut levinneisyyttä leikkaukseen mentäessä. Sädetys ja sytostaatit tekivät tehtävänsä ja joulukuussa 2010 isä sai terveenpaperit. Kuitenkin maaliskuussa puolen kuun aikaan kipujen vuoksi isä joutui sairaalaan. Keuhkoihin tuli nestettä ja olo huono mutta kuvissa ei syöpää. epäiltiin kaikkiea ahdollista kunnes 27.3 minulle kerrottiin, että vointi huonontunut niin paljon ja saattohoito alkoi. Syöpä oli räjähtänyt kirjaimellisesti. Isä kuoli neljän päivän kuluttua 50-vuotiaana.

Tämä meidän tarina on surullinen mutta on myös niitä hyvin päättyneitä tarinoita vaikka kyseessä on hyvin vakava syöpä ja vaikea parannettava. Kuitenkin se on mahdollista, joten älkää menettäkö toivoa vaikka meidän tarina päättyi pahimmalla mahdollisella tavalla.

Voimia tulevaan.

Terveisin Bablo
Bablo | 4.8.2015 klo 21:05:49