Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Lähipiirissä syöpäpotilas

Haimasyöpä

Isäni on 79 vuotias. 2 syysk hän nosti verkot järvestä ja seuraavana päivänä toidettiinkin haimasyöpäepäily. Sanottiin, että syöpä olisi "haiman päässä", tarkoitus oli leikata pohjukaissuolta, sappirakko ja sappitiehyt hyvävointiselta mieheltä.
Saman viikon to sanottiin, että leikkaus olisi tulevan viikon tiistaina. Ei voitu leikata: billirubiini- ja maksa arvot-nousivat pilviin. Laitettiin kaksi kertaa "suntti" sappitiehyeeseen, eikä sekään tuntunut auttavan. Seurasi kahdessa viikossa totaalinen kunnon romahdus, isä ei ollut tässä maailmassa ja nukahtin heti, kun heräsi. Alamäki senkuin jatkui. Reilu neljä viikkoa meni niin, että joka päivä mentiin alaspäin. Alussa leikkaus siirrettiin lokak. alkuun sitten lokak. puoliväliin. Nyt sanotaan, ettei leikata.
Isä siirrettiin tk:hon. Äidin kanssa käytiin syöttämässä isää päivittäin ja vietiin "marjamössöä" - lakkaa, mustikkaa,vadelma...
Sitten tapahtui käänne: isä alkoi syömään itse, kävelemään rollaattorin kanssa, mieli piristyi. Ja saatiin isä kotiin. Nyt Isä on ollut kaksi viikkoa kotona: ruoka on alkanut maistua hyvin, isä kävelee ilman rollaa sisällä ja on tehnyt pieniä lenkkejä ulkona ja kävi viime la saunassa.
Onko tämä yleinen taudin etenemistapa? Keltaisuus on hävinnyt. Isän verensokeriarvot ovat laskeneet (käytössä on vain Januvia). Maksa ja billirub.arvot ovat laskeneet melko normaaleiksi. Isälle ei kuitenkaan anneta mitään hoitoa? Kipuja ei ole vielä.

Kummeksuttaa kuinka ihminen viskataan oman onnen nojaan. Ei seurantaa!
Tintti 59 | 28.10.2013 klo 09:17:26