Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Elämää ylläpitävällä lääkityksellä elävät

Re: krooninen myelomonosyyttileukemia ja Hydrea

Hei,

Isälläni havaittiin poikkevia veriarvoja jo 8 vuotta sitten (esim. alhainen verihiutalepitoisuus) ja 2 vuotta sitten diagnoosi varmistui myelomonosyyttileukemiaksi. Hydrea-lääkitys aloitettiin vuosi sitten; aluksi 1 kapseli päivässä, nyt 2.

Lääkkeestä on ollut apua valkosoloveriarvojen normalisoimisessa, mutta samalla verihiutalepitoisuus on laskenut entisestään. Hemoglobiini on edelleen onneksi pysynyt hyvänä.

Isäni on todella väsynyt ja luita särkee. Hikoilu on myös voimakasta, mikä kertoo taudin etenemisestä.

Lääkäri ei suostu kertomaan mitään ennustetta eikä edes sitä, miten tauti yleensä etenee. Itse olen kuitenkin lukenut paljon aiheesta, ja kuten kerroitkin, tauti on harvinainen, ja hoitoa vaikeasti saatavilla. Ainoa parantava keino olisi luuydinsiirto, mitä ei yli 60 v. tehdä. Eliniänodote n. 2-4 vuotta taudin diagnosoimisesta, mutta jotkut saattavat elää paljon pidempään. Mutta joissain tapauksissa tauti etenee nopeasti akuuttia leukemiaa muistuttavaksi muodoksi.

Voimia sinulle ja äidillesi.
anet | 6.6.2013 klo 13:30:28