Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Elämää ylläpitävällä lääkityksellä elävät

Re: krooninen myelomonosyyttileukemia ja Hydrea

Hei! Ja kiitos molemmille vastanneille! Ensimmäiselle vastaajalle: tämä on hieman erilainen sairaus kuin se krooninen myelooinen leukemia, siihen on se täsmälääke olemassa. Sinun kohdallasi on ymmärtääkseni jokin geenivirhe, johon lääke puree. Varmaan on samojakin piirteitä sairauksissa. Koitahan myöskin jaksella.

Ja nimimerkille Anet: Samoin oli äidillänikin jo vuonna 2007 trombosyyttivajausta, joka diagnosoitiin ensin myelodysplastiseksi syndroomaksi ja nyttemmin tosiaan krooniseksi myelomonosyyttileukemiaksi. Laihtunut on paljon ja tällä hetkellä sairaalassa,kun hemoglobiini romahti arvoon 53. Siirsivät verta ja tutkivat vielä, ettei ole mitään vuotoa esim. vatsalaukussa. Hydreaa menee kaksi, jolla leukosyytit ovat pysyneet kurissa. Nyt kokeillaan kortisonia ja epo-piikkiä, jotka joillakin nostavat hemoglobiinia, aika näyttää, onko siitä apua. Samoin kuin isäsi, on äiti myös todella väsynyt ja laihtunut. Samoin meille, ei lääkäri antanut mitään eliniänennustetta. Englanninkielisiltä sivuilta kyllä löytyy aiheesta melko hyvin asiaa. Saanko kysyä, mistä päin Suomea olette? Me asumme Satakunnan alueella. Täällä on lääkärin kertoman mukaan noin 10 tätä tautia tällä hetkellä sairastavaa. Toivotan voimia sinulle ja isällesi.
Aliina2 | 25.8.2013 klo 20:46:33