Tämä on keskustelufoorumin arkisto, jonne on koottu keskustelut Syöpäjärjestöjen vanhoilta verkkosivuilta. Keskustelujen viestejä voi lukea, mutta viestejä ei pysty kirjoittamaan.Siirry uudelle keskustelufoorumille.

Elämä syövän jälkeen

Follikulaarinen lymfooma

Sain viime marraskuun alussa diagnoosin Follikulaarinen lymfooma, kaikki kehon imusolmukkeet nivusia lukuunottamatta olivat täynnä syöpäkyhmyjä, syöpä ei ollut levinnyt luuytimeen eikä mihinkään elimeen.
Sytostaattihoidot aloitettiin joulukuun lopulla, niitä oli tarkoitus olla 6-8 yhdistelmähoitoa.
Hoidoista selvisin erittäin hyvin, ei pahoinvointia, korkeintaan kuvotusta hoidin jälkeisenä päivänä, pahinta oli koko ajan lisääntyvä väsymys ja uupumus, samoin silmäni reagoivat voimaakkasti.
Hoidon jälkeinen kortisooni turvotti, enkä saanut nukutuksi yöllä enkä päivällä, onneksi kortisoonia joutuin ottamaan vain hoitopäivänä suoraan suuoneen ja sitten tabletteina 4 päívän ajan.
Tukka lähti heti kaksi viikkoa ensimmmäisen hoidon jälkeen.
Kuudennen hoitokerran jälkeisissä tutkimuksissa selvisi, että kaikki kyhmyt ympäri kehoa olivat hävinneet, vain kaulan yksi kyhmy oli vielä siellä, mutta se todettiin muodoltaan epätyypilliseksi ja lopulta sitten kuolleeksi solukoksi.
Hoidot voitiin onneksi lopettaa kuudenteen kertaan. Jatkossa tulen saaman kesäkuusta alkaen kahden vuoden ajan kahden kuukauden välein MabThera ylläpitohoitoa.
Voimat palaavat pikkuhiljaa, nukun valtavasti univelkoja pois, vain tukka ei viekä näytä mitään kasvamisen merkkejä, tosin on varmasti vielä liian varhaistakin, viimeistä hoidosta on vasta kuukausi, toipuminen ei ole päässyt kunnolla vauhtiin, esim. sormenpäät ovat vielä tunnottomat.
Kaiken kaikkiaan olen selvinnyt tähän saakka yllättävän hyvin, diagnoosin jälkeen elin tosin pari viikkoa täysin muissa maailmoissa, mutta sitten taistelu-, ja selviytymishalu voittivat.
Hoidot eivät olleet niin hirveitä, kuin usein lukee, jos eivät miellyttäviäkään.
Nyt odottelen vain tukan kasvamista, heinäkuun alussa on tarkoitus aloittaaa taas työt. Peruukki vaivaa, kuljen niin paljon kuin voin huivi päässä tai kalju paljaana.
Tiedän että tämä oli vasta ensimmäinen etappi, edessä ovat kahden vuodem ylläpitohoidot, sairaus saattaa uusiutua, mutta nyt olen onnellilnen vain siitä, että olen selvinnyt hyvin jo tähän saakka, tuleva on sitten tulevaisuuden murhe.
Onko ketään saman kokenutta,kuinka kauan yleensä kestää, ennenkuin hiusten kasvu alkaa?
Spatz | 15.5.2011 klo 10:04:58
  • Follikulaarinen lymfoomaSpatz
    15.5.2011 klo 10:04